Nieuws

 • Duurzaamheidslening nu ook in Leerdam

  Wilt u zonnepanelen of isoleren? Maar moet u daarvoor geld lenen? U kunt nu bij de gemeente de Duurzaamheidslening aanvragen! Met energiebesparende maatregelen bespaart u op uw woonlasten. U woning is aangenamer, comfortabeler en met een lagere energierekening. Energiebesparing zorgt voor minder CO2 en zijn goed zijn voor de waarde van uw woning.
   
  Duurzaamheidslening
  U kunt bij de gemeente geld lenen uit een speciaal fonds om uw eigen woning energiezuinig te maken. De gemeente Leerdam werkt hiervoor samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn beheert het speciale fonds voor Duurzaamheidsleningen van de gemeente en verzorgt de financiële afhandeling. De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Tot een bedrag van € 7.500 geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. De lening is een annuïteitenlening waarbij u tijdens de gehele looptijd van de lening hetzelfde maandbedrag betaalt en een vast rentepercentage geldt. Het maandbedrag bestaat uit rente en een aflossingsdeel. Aan het einde van de looptijd is de lening geheel afgelost. U weet dus vooraf waar u aan toe bent. De rente vindt u op www.svn.nl/rente. Daarnaast kunt u de lening geheel of gedeeltelijk boetevrij af te lossen met een minimum van € 250.
   
  Meer comfort
  Het gaat om maatregelen voor het installeren, plaatsen of aanbrengen van:
  • Warmtepomp: dit systeem voorziet, net als een cv-installatie, het huis van verwarming en warm water en kan bovendien koelen
  • Zonnepanelen: hiermee wekt u duurzaam elektriciteit op
  • De zonneboiler levert warm water en de met een combi verwarmt u ook het huis
  • Gevelisolatie: dit levert een behoorlijke energiebesparing op. U heeft minder geluidsoverlast en geen koude buitenmuren
  • Dakisolatie: dit levert een grote besparing op, zeker wanneer u de zolder als leefruimte gebruikt en de ruimte wordt verwarmd
  • Vloerisolatie bespaart energie bij gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis
  • Raamisolatie: dit helpt bij een lagere gasrekening en u krijgt een comfortabeler huis
   
  Bespaaradvies
  Wooncoaches van ‘Het Nieuwe Wonen’ geven informatie geven over de duurzaamheidslening en landelijke subsidieregelingen. U kunt een gratis energie bespaaradvies aanvragen via info@hetnieuwewonen.org of via 06 54694937. 
   
  Meer informatie?
  Voor meer informatie over de duurzaamheidslening of voor het aanvragen van de duurzaamheidslening verwijzen wij u graag naar onze website www.leerdam.nl/duurzaamheidslening
  Tags: 
 • Duurzame wooncoach legt 100e huisbezoek af

  Wooncoach Doeije Selders van Het Nieuwe Wonen heeft afgelopen week zijn 100e huisbezoek afgelegd. Bij Het Nieuwe Wonen geven getrainde wooncoaches uitleg over de nieuwe mogelijkheden om duurzamer te wonen. Zo informeren ze huiseigenaren in Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik over het besparen op energiekosten en het investeren in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen. 

  De wooncoaches doen dit onafhankelijk, vrijwillig en komen bij de mensen thuis. Om Doeije te bedanken voor zijn inzet werd hij bij zijn 100e huisbezoek bedankt door Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen. 

  “Het is leuk en dankbaar werk om mensen voorlichting te geven. Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te wonen en help graag anderen bij het nemen van duurzame maatregelen” aldus Doeije Selders.

  De heer en mevrouw Stam uit Nieuw-Lekkerland, waar het 100ste huisbezoek plaatsvond, zijn zeker positief over het gesprek met de wooncoach. “Het was erg leerzaam! We hebben veel nuttige informatie gehad waar we ons de komende tijd verder op kunnen oriënteren om ons huis stap voor stap duurzamer te maken”

  Hebt u ook interesse in een gratis gesprek met een wooncoach? Stuur dan een e-mail naar info@hetnieuwewonen.org of bel: 0345 – 254 030.

 • Informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie

  Op maandag 24 september organiseert het Dorpsoverleg Giessenburg in samenwerking met de gemeente Giessenlanden en het Regionaal Energieloket speciaal voor alle inwoners een Informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie.

  Het Regionaal Energieloket zal dan de resultaten van de Energiescans presenteren die zijn uitgevoerd voor een aantal woningen in Giessenburg en is er gelegenheid om de markt met verschillende informatiestands te bezoeken.

  Bent u benieuwd hoeveel u op uw energierekening kunt besparen en een comfortabel en gezonde woning kunt krijgen? Wilt u ook tips en adviezen hoe u dit kunt doen? Nieuwsgierig naar welke maatregelen er genomen kunnen worden en hoe deze maatregelen er in de praktijk uit zien? Wilt u weten hoe u naar gasloos kunt gaan en hoe we in Giessenburg collectief energie willen gaan opwekken?

  Bezoek dan 24 september de Informatiemarkt in de Til, kom naar de presentatie van de Energiescans en verneem hoe ook u uw woning kunt verduurzamen!

  Het programma

  17.00 - 19.15 uur Doorlopende markt met informatiestands
  19.15 uur Inloop voor presentatie Energiescans door Regionaal Energieloket
  19.30 uur Opening door de wethouder + werkgroep Duurzaam Giessenburg
  19.45 uur Toelichting Energiescans + aanbod lokale bedrijven
  Gelegenheid tot vragen
  ​20.45 uur Borrel en vervolg Informatiemarkt
  21.30 uur Einde avond
 • Zorgen over het klimaat? Wooncoaches helpen u om duurzamer te worden

  Het klimaat baart ons zorgen en veel mensen willen weten wat zij zelf kunnen doen. 
   
  Wilt u als eigenaar/bewoner een duurzamer huis en ook comfortabel wonen? Wilt u geld en energie besparen?  Ziet u hiervoor kansen in uw omgeving en wilt samen wat doen met buren of anderen? Wilt u een warmtescan aanvragen om het weglekken van warmte op te sporen? Vraag dan om de wooncoach van Het Nieuwe Wonen via info@hetnieuwewonen.org.
   
  Het Nieuwe Wonen 
  Vanaf september 2018 verbreedt Gemeente Gorinchem Het Nieuwe Wonen voor alle inwoners. 
   
  Een team van wooncoaches staat klaar om bewoners te helpen bij de verduurzaming van de eigen woning. Vrijwillige en kundige wooncoaches helpen huiseigenaren bij vragen over isolatie en zonnepanelen en bij stappen naar gasloos wonen. Wooncoaches zijn onpartijdig en adviseren belangeloos. Een advies van de wooncoach kan de bewoner lagere energiekosten en een duurzamer huis en comfortabeler wonen opleveren. Vanaf 2018 kunnen alle Gorichemers een persoonlijke afspraak maken voor een keukentafelgesprek met een wooncoach. 
   
  Bent u huurder van Poort6? Dan kunt u ook om een coach vragen.
  Huurders hebben andere vragen dan huiseigenaren. Daarom zijn extra energiecoaches getraind om huurders te helpen met energiebesparing en zuiniger warmtegebruik. 
   
  Aanmelden
  Voor een afspraak met een wooncoach kunt u zich aanmelden Het Nieuwe Wonen, Jan Theunissen via 06 546 94937 of info@hetnieuwewonen.org.
  Tags: 
 • Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)

  Gemeente Giessenlanden vindt het belangrijk om stevig in te zetten op wooncomfort en energiebesparing, Daarom is de gemeente ook in Hoogblokland gestart met de campagne  ‘Het Nieuwe Wonen’.  Via ‘Het Nieuwe Wonen’ helpen vrijwillige wooncoaches particuliere woningeigenaren op weg naar het energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler maken van hun woning. Meer informatie vindt u op deze website of bel voor contact met 06 54694937 en vraag naar Jan Theunissen.

 • Nieuw Lekkerland

  Deze maand start Gemeente Molenwaard in Nieuw Lekkerland met een nieuwe campagne voor Het Nieuwe Wonen. Bewoners van de Planten –en Molenbuurt kunnen gratis geadviseerd worden door een vrijwillige wooncoach van Het Nieuwe Wonen. De wooncoach geeft uitleg over allerlei duurzame mogelijkheden, zoals zonnepanelen, isolerende maatregelen of warmtepomo. Eerder in 2017 hebben vijftig bewoners in Nieuw Lekkerland ook hiervan gebruik gemaakt. Dit jaar herhaalt de gemeente de campagne ook in Oud Alblas waar ook vijftig mensen al interesse hebben getoond. Na de zomer in Bleskensgraaf. Voor meer informatie neemt u contact op met Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen. Email. info@hetnieuwewonen.org.