Vijfheerenlanden

Duurzaamheidslening nu ook in Leerdam

Wilt u zonnepanelen of isoleren? Maar moet u daarvoor geld lenen? U kunt nu bij de gemeente de Duurzaamheidslening aanvragen! Met energiebesparende maatregelen bespaart u op uw woonlasten. U woning is aangenamer, comfortabeler en met een lagere energierekening. Energiebesparing zorgt voor minder CO2 en zijn goed zijn voor de waarde van uw woning.
 
Duurzaamheidslening
U kunt bij de gemeente geld lenen uit een speciaal fonds om uw eigen woning energiezuinig te maken. De gemeente Leerdam werkt hiervoor samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn beheert het speciale fonds voor Duurzaamheidsleningen van de gemeente en verzorgt de financiële afhandeling. De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Tot een bedrag van € 7.500 geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. De lening is een annuïteitenlening waarbij u tijdens de gehele looptijd van de lening hetzelfde maandbedrag betaalt en een vast rentepercentage geldt. Het maandbedrag bestaat uit rente en een aflossingsdeel. Aan het einde van de looptijd is de lening geheel afgelost. U weet dus vooraf waar u aan toe bent. De rente vindt u op www.svn.nl/rente. Daarnaast kunt u de lening geheel of gedeeltelijk boetevrij af te lossen met een minimum van € 250.
 
Meer comfort
Het gaat om maatregelen voor het installeren, plaatsen of aanbrengen van:
  • Warmtepomp: dit systeem voorziet, net als een cv-installatie, het huis van verwarming en warm water en kan bovendien koelen
  • Zonnepanelen: hiermee wekt u duurzaam elektriciteit op
  • De zonneboiler levert warm water en de met een combi verwarmt u ook het huis
  • Gevelisolatie: dit levert een behoorlijke energiebesparing op. U heeft minder geluidsoverlast en geen koude buitenmuren
  • Dakisolatie: dit levert een grote besparing op, zeker wanneer u de zolder als leefruimte gebruikt en de ruimte wordt verwarmd
  • Vloerisolatie bespaart energie bij gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis
  • Raamisolatie: dit helpt bij een lagere gasrekening en u krijgt een comfortabeler huis
 
Bespaaradvies
Wooncoaches van ‘Het Nieuwe Wonen’ geven informatie geven over de duurzaamheidslening en landelijke subsidieregelingen. U kunt een gratis energie bespaaradvies aanvragen via info@hetnieuwewonen.org of via 06 54694937. 
 
Meer informatie?
Voor meer informatie over de duurzaamheidslening of voor het aanvragen van de duurzaamheidslening verwijzen wij u graag naar onze website www.leerdam.nl/duurzaamheidslening
Tags: 

Duurzame wooncoach legt 100e huisbezoek af

Wooncoach Doeije Selders van Het Nieuwe Wonen heeft afgelopen week zijn 100e huisbezoek afgelegd. Bij Het Nieuwe Wonen geven getrainde wooncoaches uitleg over de nieuwe mogelijkheden om duurzamer te wonen. Zo informeren ze huiseigenaren in Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik over het besparen op energiekosten en het investeren in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen. 

De wooncoaches doen dit onafhankelijk, vrijwillig en komen bij de mensen thuis. Om Doeije te bedanken voor zijn inzet werd hij bij zijn 100e huisbezoek bedankt door Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen. 

“Het is leuk en dankbaar werk om mensen voorlichting te geven. Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te wonen en help graag anderen bij het nemen van duurzame maatregelen” aldus Doeije Selders.

De heer en mevrouw Stam uit Nieuw-Lekkerland, waar het 100ste huisbezoek plaatsvond, zijn zeker positief over het gesprek met de wooncoach. “Het was erg leerzaam! We hebben veel nuttige informatie gehad waar we ons de komende tijd verder op kunnen oriënteren om ons huis stap voor stap duurzamer te maken”

Hebt u ook interesse in een gratis gesprek met een wooncoach? Stuur dan een e-mail naar info@hetnieuwewonen.org of bel: 0345 – 254 030.

Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)

Gemeente Giessenlanden vindt het belangrijk om stevig in te zetten op wooncomfort en energiebesparing, Daarom is de gemeente ook in Hoogblokland gestart met de campagne  ‘Het Nieuwe Wonen’.  Via ‘Het Nieuwe Wonen’ helpen vrijwillige wooncoaches particuliere woningeigenaren op weg naar het energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler maken van hun woning. Meer informatie vindt u op deze website of bel voor contact met 06 54694937 en vraag naar Jan Theunissen.

Wijkaanpak

In 2018 organiseert in de Alblasserwaard - Vijfheerenlanden het Regionaal Energieloket in 3 gemeenten de Wijkaanpak. Dit is een specifieke aanpak om in een buurt met gelijksoortige woningen een voorbeeldwoning te selecteren. Die voorbeeldwoning wordt dan helemaal doorgerekend om naar 0 op de meter te gaan en staat ook model voor de naburige woningen. Al die bewoners worden vervolgens uitgenodigd voor een informatie avond en kunnen dan intekenen op een advies en aanpak voor de eigen woning. dit is ook te combineren met de voordelen van een gezamenlijke inkoop (groepsaankoop).

 Concreet gaat het om: Bleskensgraaf (Molenlanden), Giessenburg (Molenlanden) Leerdam-Noord (Vijfheerenlanden) en Vianen (Vijfheerenlanden)