Molenlanden

Duurzame wooncoach legt 100e huisbezoek af

Wooncoach Doeije Selders van Het Nieuwe Wonen heeft afgelopen week zijn 100e huisbezoek afgelegd. Bij Het Nieuwe Wonen geven getrainde wooncoaches uitleg over de nieuwe mogelijkheden om duurzamer te wonen. Zo informeren ze huiseigenaren in Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik over het besparen op energiekosten en het investeren in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen. 

De wooncoaches doen dit onafhankelijk, vrijwillig en komen bij de mensen thuis. Om Doeije te bedanken voor zijn inzet werd hij bij zijn 100e huisbezoek bedankt door Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen. 

“Het is leuk en dankbaar werk om mensen voorlichting te geven. Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te wonen en help graag anderen bij het nemen van duurzame maatregelen” aldus Doeije Selders.

De heer en mevrouw Stam uit Nieuw-Lekkerland, waar het 100ste huisbezoek plaatsvond, zijn zeker positief over het gesprek met de wooncoach. “Het was erg leerzaam! We hebben veel nuttige informatie gehad waar we ons de komende tijd verder op kunnen oriënteren om ons huis stap voor stap duurzamer te maken”

Hebt u ook interesse in een gratis gesprek met een wooncoach? Stuur dan een e-mail naar info@hetnieuwewonen.org of bel: 0345 – 254 030.

Informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie

Op maandag 24 september organiseert het Dorpsoverleg Giessenburg in samenwerking met de gemeente Giessenlanden en het Regionaal Energieloket speciaal voor alle inwoners een Informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie.

Het Regionaal Energieloket zal dan de resultaten van de Energiescans presenteren die zijn uitgevoerd voor een aantal woningen in Giessenburg en is er gelegenheid om de markt met verschillende informatiestands te bezoeken.

Bent u benieuwd hoeveel u op uw energierekening kunt besparen en een comfortabel en gezonde woning kunt krijgen? Wilt u ook tips en adviezen hoe u dit kunt doen? Nieuwsgierig naar welke maatregelen er genomen kunnen worden en hoe deze maatregelen er in de praktijk uit zien? Wilt u weten hoe u naar gasloos kunt gaan en hoe we in Giessenburg collectief energie willen gaan opwekken?

Bezoek dan 24 september de Informatiemarkt in de Til, kom naar de presentatie van de Energiescans en verneem hoe ook u uw woning kunt verduurzamen!

Het programma

17.00 - 19.15 uur Doorlopende markt met informatiestands
19.15 uur Inloop voor presentatie Energiescans door Regionaal Energieloket
19.30 uur Opening door de wethouder + werkgroep Duurzaam Giessenburg
19.45 uur Toelichting Energiescans + aanbod lokale bedrijven
Gelegenheid tot vragen
​20.45 uur Borrel en vervolg Informatiemarkt
21.30 uur Einde avond

Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)

Gemeente Giessenlanden vindt het belangrijk om stevig in te zetten op wooncomfort en energiebesparing, Daarom is de gemeente ook in Hoogblokland gestart met de campagne  ‘Het Nieuwe Wonen’.  Via ‘Het Nieuwe Wonen’ helpen vrijwillige wooncoaches particuliere woningeigenaren op weg naar het energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler maken van hun woning. Meer informatie vindt u op deze website of bel voor contact met 06 54694937 en vraag naar Jan Theunissen.

Nieuw Lekkerland

Deze maand start Gemeente Molenwaard in Nieuw Lekkerland met een nieuwe campagne voor Het Nieuwe Wonen. Bewoners van de Planten –en Molenbuurt kunnen gratis geadviseerd worden door een vrijwillige wooncoach van Het Nieuwe Wonen. De wooncoach geeft uitleg over allerlei duurzame mogelijkheden, zoals zonnepanelen, isolerende maatregelen of warmtepomo. Eerder in 2017 hebben vijftig bewoners in Nieuw Lekkerland ook hiervan gebruik gemaakt. Dit jaar herhaalt de gemeente de campagne ook in Oud Alblas waar ook vijftig mensen al interesse hebben getoond. Na de zomer in Bleskensgraaf. Voor meer informatie neemt u contact op met Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen. Email. info@hetnieuwewonen.org.