Gorinchem

Duurzame wooncoach legt 100e huisbezoek af

Wooncoach Doeije Selders van Het Nieuwe Wonen heeft afgelopen week zijn 100e huisbezoek afgelegd. Bij Het Nieuwe Wonen geven getrainde wooncoaches uitleg over de nieuwe mogelijkheden om duurzamer te wonen. Zo informeren ze huiseigenaren in Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik over het besparen op energiekosten en het investeren in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen. 

De wooncoaches doen dit onafhankelijk, vrijwillig en komen bij de mensen thuis. Om Doeije te bedanken voor zijn inzet werd hij bij zijn 100e huisbezoek bedankt door Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen. 

“Het is leuk en dankbaar werk om mensen voorlichting te geven. Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te wonen en help graag anderen bij het nemen van duurzame maatregelen” aldus Doeije Selders.

De heer en mevrouw Stam uit Nieuw-Lekkerland, waar het 100ste huisbezoek plaatsvond, zijn zeker positief over het gesprek met de wooncoach. “Het was erg leerzaam! We hebben veel nuttige informatie gehad waar we ons de komende tijd verder op kunnen oriënteren om ons huis stap voor stap duurzamer te maken”

Hebt u ook interesse in een gratis gesprek met een wooncoach? Stuur dan een e-mail naar info@hetnieuwewonen.org of bel: 0345 – 254 030.

Zorgen over het klimaat? Wooncoaches helpen u om duurzamer te worden

Het klimaat baart ons zorgen en veel mensen willen weten wat zij zelf kunnen doen. 
 
Wilt u als eigenaar/bewoner een duurzamer huis en ook comfortabel wonen? Wilt u geld en energie besparen?  Ziet u hiervoor kansen in uw omgeving en wilt samen wat doen met buren of anderen? Wilt u een warmtescan aanvragen om het weglekken van warmte op te sporen? Vraag dan om de wooncoach van Het Nieuwe Wonen via info@hetnieuwewonen.org.
 
Het Nieuwe Wonen 
Vanaf september 2018 verbreedt Gemeente Gorinchem Het Nieuwe Wonen voor alle inwoners. 
 
Een team van wooncoaches staat klaar om bewoners te helpen bij de verduurzaming van de eigen woning. Vrijwillige en kundige wooncoaches helpen huiseigenaren bij vragen over isolatie en zonnepanelen en bij stappen naar gasloos wonen. Wooncoaches zijn onpartijdig en adviseren belangeloos. Een advies van de wooncoach kan de bewoner lagere energiekosten en een duurzamer huis en comfortabeler wonen opleveren. Vanaf 2018 kunnen alle Gorichemers een persoonlijke afspraak maken voor een keukentafelgesprek met een wooncoach. 
 
Bent u huurder van Poort6? Dan kunt u ook om een coach vragen.
Huurders hebben andere vragen dan huiseigenaren. Daarom zijn extra energiecoaches getraind om huurders te helpen met energiebesparing en zuiniger warmtegebruik. 
 
Aanmelden
Voor een afspraak met een wooncoach kunt u zich aanmelden Het Nieuwe Wonen, Jan Theunissen via 06 546 94937 of info@hetnieuwewonen.org.
Tags: 

Hoogblokland (Gemeente Giessenlanden)

Gemeente Giessenlanden vindt het belangrijk om stevig in te zetten op wooncomfort en energiebesparing, Daarom is de gemeente ook in Hoogblokland gestart met de campagne  ‘Het Nieuwe Wonen’.  Via ‘Het Nieuwe Wonen’ helpen vrijwillige wooncoaches particuliere woningeigenaren op weg naar het energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler maken van hun woning. Meer informatie vindt u op deze website of bel voor contact met 06 54694937 en vraag naar Jan Theunissen.